top of page

Право Військового На Медичну Допомогу | Військовий Адвокат | InLaw Boutique

Здоров’я військовослужбовців є важливим для Держави, тож вона бере на себе забезпечення військовослужбовця медичною допомогою.


медична допомога членам сімї військовослужбовця

ЯКУ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ?

  • Військовослужбовці безкоштовно обслуговуються в військово-медичних закладах охорони здоров'я.

  • За відсутності таких закладів поблизу, або якщо в них немає потрібного медичного обладнання, військовослужбовець може отримати допомогу в державному або комунальному закладі охорони здоров’я за рахунок Міністерства оборони України.

  • Військовослужбовці, які безпосередньо брали участь в обороні України забезпечуються безоплатною психологічною допомогою.

  • Військовослужбовці та члени їх сімей, якщо середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує трьох прожиткових мінімумів (станом на 01.01.2022 це 7443 грн), мають право раз на рік отримати лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України, з пільговою оплатою вартості путівок. Таке ж право мають члени сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби.


ЯКУ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ ЧЛЕНИ СІМ’Ї ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ?

  • Члени сімей військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової військової служби) за відсутності за місцем їх проживання державних або комунальних закладів охорони здоров'я отримують медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров'я.

  • Члени сімей чинних військовослужбовців та члени сімей колишніх військовослужбовців, які мають вислугу років не менше 20 календарних років, які були звільнені у запас або у відставку, які загинули (померли), пропали безвісти, стали особами з інвалідністю під час проходження військової служби або постраждали у полоні в ході бойових дій чи під час участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, мають право на медичне обслуговування у закладах Міністерства оборони України.

  • Члени сімей військовослужбовців, які брали безпосередню участь в обороні України та члени сімей загиблих військовослужбовців мають право на безоплатну психологічну допомогу.

ЩО РОБИТИ ЯКЩО ПРАВО НА МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ ПОРУШЕНО?

Якщо Ваші права порушено – Ви можете звернутися за допомогою до наших висококваліфікованих спеціалістів Подільського юридичного центру. Звертайтеся до нас за номером телефону +380 68 300 90 44, або у ЧАТ (внизу сторінки).

135 переглядів1 коментар
bottom of page